9 items tagged "úklid"
Výsledky 1 - 9 z 9
Udržet dokonalou čistotu autosalónů není složité
Úkolem výstavního showroomu autosalonu je zaujmout, přilákat zákazníka a přimět ke koupi. Sebezajímavější autosalon bez dokonalého úklidu zákazníka neosloví
Každý prodejce v autosalonu ví, že v příjemném, moderním a hlavně dokonale čistém prostředí se auta lépe prodávají. Nákupní prostředí vytváří nákupní atmosféru. Prezentace vystavených aut má jako hlavní cíl upoutat pozornost, podnítit zájem, přimět k prohlídce a následnému nákupu. Bez dokonalé čistoty první dojem nikdy nepodnítí maximální zájem. I v Čechách jsou již daleko za námi doby, kdy nám bylo jedno, v jakém prostředí nakupujeme.
Hlavní úklid autosalónu se provádí večer nebo ráno před otevřením. Při tomto hlavním úklidu je čištěna nejen podlaha, ale i otírán veškerý prach z nábytku a vystavených exponátů a v případě nutnosti i leštění veškerých skleněných ploch. Při deštivém a prašném počasí je leckdy nutné alespoň podlahu rychle vyčistit v průběhu otevírací doby. Při takovémto úklidu je důležitá rychlost a kvalita úklidy a zároveň okamžitě suchá podlaha. Těchto požadavků nelze docílit při úklidu mopem. Použitím úklidových strojů KaiVac lze však všechny tyto požadavky lehce splnit.
Nedokonalý úklid odrazuje zákazníky
Neudržované a nedokonale čištěné prostory se rychle stávají nevzhlednými a působí špatným dojmem. Horší je, že se mohou stát i nezdravými a nebezpečnými. Nebezpečné bakterie se ve špíně rychle množí a mohou způsobovat různé nemoci a epidemie. Kluzké a znečištěné podlahy zase často bývají příčinou uklouznutí a úrazů.
Čistota a hygiena veřejných prostor jako jsou restaurace, hotely, prodejny apod. dělají první dojem. Pokud přijde host do restaurace a všude kolem je špína a toalety jsou takřka nepoužitelné, je málo pravděpodobné, že se v takovéto restauraci rozhodne něco konzumovat a určitě se sem už podruhé nevrátí. To samé platí i o prodejnách potravin. Sebebohatší sortiment zboží nedokáže nalákat kupující, pokud je všude špína.
V mnohých provozovnách se snaží udržet čistotu stále ještě s pomocí kbelíku a mopu. Pomocí těchto pomůcek je opravdu velice obtížné a časově náročné docílit čistoty. Leckdy se dokonce stává, že pomocí stejného mopu jsou čištěny toalety i ostatní prostor. Zde už hrozí víc než jen špatný dojem. Nebezpečné bakterie z toalet jsou pomocí stále stejného mopu rozdistribuovány do ostatních prostor. Nastává tak až paradoxní situace, kdy se úklidový pracovník snaží zajistit čistotu a hygienu a místo toho naopak šíří nebezpečné bakterie.
Jak levně a účinně zajistit maximální čistotu ve školách?
Dle průzkumu týdeníku ŠKOLSTVÍ ve školách stále vládne kbelík a mop. Rozdíl je pouze v používaných čistících prostředcích.
Pokud je ve školských zařízeních preferována maximální likvidace choroboplodných bakterií, je k úklidu používán čistící prostředek a následně použita dezinfekce. Většina dezinfekčních látek je však člověku potenciálně škodlivá (nebo i toxická). Proto je nutno zacházet s nimi maximálně opatrně. Pokud jsou používány čistící prostředky bez následné dezinfekce, dochází pomocí mopu spíše k roztírání bakterií na větší plochu než k jejich likvidaci.
Ideálním řešením je úklid, kterým se odstraní nebezpečné bakterie a zároveň není nutno použít zdraví nebezpečné dezinfekční prostředky. Toho bohužel za pomoci mopu a kbelíku s vodou nelze dosáhnout.
Pomocí moderních úklidových strojů Kaivac lze odstranit 99% nečistot a bakterií. Novým mopem se zkušenému pracovníkovi podaří odstranit pouze okolo 50% nečistot.
Kvalitní úklid ekonomicky a ekologicky
Podlahy v místech vysoké frekvence lidí je nutné neustále udržovat v čistotě. Pokud je úklid zanedbáván, povrch se stává nevzhledný, nehygienický a nebezpečný.
Podlahy restaurací, škol, zdravotnických zařízení, sportovních center a řady dalších veřejných prostor je nutno neustále udržovat ve vysoké čistotě, aby byly splněny požadavky hygieny, bezpečnosti a estetiky. Není žádným překvapením, že náklady na úklid těchto prostor nejsou zanedbatelné.
Řada institucí řeší úklid takovýchto podlah stále ještě pomocí klasického kbelíku a mopu. Ti co si uvědomují, že pomocí mopu dokonalé čistoty nedosáhnou a vědí, že pracovník pracující s těmito pomůckami pracuje velice neefektivně, se snaží řešit úklid pomocí drahých jednoúčelových čistících strojů. Řešení ale může být jednoduché a ekonomicky nenáročné. Úklidové stroje Kaivac jsou levné a s jejich pomocí lze dosáhnou maximální čistoty a hygieny rychle, levně a ekologicky.
Stroje Kaivac umožňují automatické dávkování úklidových chemikálií a tlakové mytí povrchu. Tak je spotřebováváno minimální množství čistících prostředků. Výkonné odsávání odstraní veškerou vlhkost, a tak je čištěný povrch ihned suchý a nehrozí nebezpečí uklouznutí a úrazů. Veškerá odsátá znečištěná voda je shromažďována v samostatné nádobě a už není k dalšímu čištění používána. Čistí se stále čistou vodou s minimem čistících přípravků a tudíž nejsou nikde šířeny nečistoty a nebezpečné bakterie, které úklidový stroj Kaivac již jinde odstranil. Znečištěné vody se navíc nedotkne ani pracovník obsluhující tento stroj. Při úklidu strojem Kaivac se tak úklidový pracovník nemůže nakazit od nečistot a čištěný povrch je maximálně čistý a hygienický. Rychlost úklidu pomocí stroje Kaivac v porovnání s uklízením pomocí klasického mopu je nesrovnatelná.
Přímým dovozcem a dodavatelem úklidových strojů Kaivac vyráběných v USA na český trh je společnost de Wolf Group s.r.o. z Chebu. Společnost de Wolf zajišťuje také kompletní servis úklidových strojů Kaivac i dodávku vhodných úklidových chemikálií.
http://www.dewolf.cz/tag/bezdotykovy-uklid/
Tajná zbraň úklidových pracovníků
Postupem doby se z jednoduchého úklidu stává složitý proces, při kterém potřebujeme řadu různých úklidových přístrojů a zařízení a množství speciálních chemických přípravků.
Uklízejme opět jednoduše, ekonomicky a maximálně kvalitně. Nejen specializované úklidové firmy používají řadu výkonných, ale jednoúčelových strojů. Na koberce vysavače mokré a suché, na pevné podlahy drhnoucí stroje, další zařízení na úklid kuchyní, jiné na WC, speciální na schodiště a také na stěny. Nemluvě o speciálních úklidových přípravcích, které jsou určeny pro konkrétní stroje a konkrétní čištěné povrchy.
Všechny speciální úklidové stroje jsou určeny k usnadnění práce, zlepšení úklidu a k vyšší efektivitě, ale to zdržování a práce, než se jednotlivé stroje dopraví na místo úklidu. A pokud si připočteme pořizovací náklady jednotlivých speciálních strojů, může být ještě úklid efektivní a ekonomický? Řešením jsou stroje KaiVac, které dokonale čistí všechny povrchy včetně koberců i WC. Další předností úklidových strojů KaiVac je způsob čištění. Stroje KaiVac nečistoty neroztírají po povrchu, ale dokonale odstraňují. Čištění je prováděno stále čistou vodou a použitá voda s nečistotami je odsávána do speciální sběrné nádoby a na čištění již není používána. Jedná se tak o maximálně hygienický úklid odstraňující i nebezpečné bakterie.
Podlaha čistá tak, že z ní můžete jíst
Jsou místa, na kterých snad nikoho nenapadne rozbalit například sendvič a pustit se s chutí do jídla. Mezi takováto místa určitě patří WC. Ale i WC by mělo být čisté bez nebezpečných bakterií a virů.
V prostorách WC dochází k přenosu biologického odpadu z lidského trávicího traktu do odpadního systému. Je to místo s vysokým rizikem výskytu nebezpečných bakterií, toxinů a nakažlivých organismů způsobujících závažná onemocnění. Dokonce moč je hlavním zdrojem potravy pro E. coli (nozokomiální nákazy).
Nebezpečí nákazy hrozí zejména pracovníkům, kteří mají na starost úklid a čištění WC a používají staré standardní čistící pomůcky jako kbelík s vodou a hadr. Při tomto způsobu úklidu může dojít k nakažení pracovníků a navíc nebezpečné bakterie nejsou pomocí mokrého hadru zcela odstraněny, ale jsou rozetřeny po velké ploše. Tím se zvyšuje nebezpečí nákazy pro další návštěvníky WC.
V letních měsících je nutné zvýšit hygienu v kuchyni
V létě s nárůstem teploty v kuchyních restaurací a hotelů stoupá riziko šíření nebezpečných bakterií a kontaminace jídla. Nutnost čistoty a zvýšené hygieny se v těchto měsících zvyšuje. Řešením jsou kvalitní úklidové stroje a ověřené úklidové metody.
Bakteriím se v létě daří. Přestože v kuchyni nemusí být extrémně teplý a vlhký vzduch, v okolí vařících a pečících zařízení teplota stoupá k hodnotám, při kterých se velmi daří nebezpečným bakteriím.
Jejich šíření lze zabránit důsledným dodržováním čistoty a hygieny.
Nejdůležitější krok pro udržení zdraví zaměstnanců a klientů, je mít co nejčistší kuchyň. Většina kuchyňských provozů stále používá k úklidu nástroje jako mopy a hadry. Tyto úklidové prostředky však nedokáží nečistoty důkladně odstranit a v mnohých případech se s jejich pomocí nebezpečné bakterie pouze roztírají po celé čištěné ploše. Řešením jsou úklidové systémy, při kterých je nečistota pomocí čisticích prostředků z každého znečištěného povrchu dokonale uvolněna, a tyto nečistoty včetně znečištěného čisticího prostředku jsou odsáty. Odsátý čisticí prostředek se k dalšímu úklidu již nepoužívá a tím je důsledně zabráněno šíření nečistot a nebezpečných bakterií na další čištěná místa. Osvědčeným úklidovým systémem, který splňuje veškeré požadavky na odstranění a likvidaci nečistot v kuchyňských zařízeních a který maximálně usnadňuje a urychluje práci úklidových pracovníků je systém KaiVac.
KaiVac důsledně odstraňuje nečistoty
Špinavé a nehygienické toalety jsou vždy terčem stížností na nedokonalý úklid v budovách. Jedná se často o zdravotně rizikové prostory, které ohrožují všechny osoby, jež se v budově pohybují.
Toalety mohou být jedním z hlavních zdrojů onemocnění, které způsobují mikroorganismy. Řada studií dokazuje, že nebezpečné biologické nečistoty z toalet jsou přenášeny po celé budově na podrážkách bot, vzduchotechnikou apod. Je zřejmé, že pokud nejsou řádně hygienicky čisté toalety, nemůže být budova opravdu zdravá.
Málo kdo si uvědomí, že pomocí tradičních úklidových nástrojů, jako jsou mopy, hadry a utěrky nelze dokonale odstranit nečistoty a zejména nebezpečné mikroorganismy. Studie dokazují, že tyto nástroje jsou zdrojem křížové kontaminace a redistribuce ohrožujících nečistot a bakterií. Nebezpečným zdrojem šíření nečistot se paradoxně stávají i úklidoví pracovníci, kteří na své obuvi, rukavicích, oblečení a prostřednictvím úklidových mopů roznášení nebezpečné bakterie po celé budově.
Nové moderní úklidové stroje KaiVac jsou navrženy na principu NO-TOUCH CLEANING SYSTEMS (NTC systémy) k odstranění maximálního množství nečistot a biologicky znečišťujících látek. KaiVac nabízí široký výběr možností bezdotykového úklidu, každý v kombinaci s automatickým dávkováním úklidových prostředků, tlakovým mytím povrchů a výkonným odsáváním vlhkosti v integrovaném systému. Pracovníci, kteří provádějí úklid s NTC, nejsou v přímém kontaktu se špínou, a tak ji dál nemohou roznášet po budově. Čistící roztok zůstává stále čistý, protože špinavá voda je odsáta do oddělené nádrže a již na další čištění není používána.
NTC systém čistí lépe, snižuje náročnost práce, zkracuje čas potřebný na úklid a šetří náklady na úklidovou chemii.
Přímým dovozcem úklidových strojů KaiVac z USA a dodavatelem na český trh je společnost de Wolf Group s.r.o. z Chebu. Společnost de Wolf zajišťuje také kompletní servis úklidových strojů KaiVac i dodávku vhodných čisticích prostředků.
http://www.dewolf.cz/kontakt/clanky/
http://www.dewolf.cz/kontakt/clanky/kaivac-dusledne-odstranuje-necistoty/
Životnost čalounění a koberců prodlouží kvalitní čištění
Čisté koberce a udržovaný čalouněný nábytek patří k reprezentativním vizitkám každé firmy a domácnosti.
Delší životnost a kvalitu čalounění a koberců zajistí pravidelné a opravdu velmi důkladné čištění těchto materiálů. Dokonalé vyčištění navíc brání šíření roztočů. Pro stále větší množství lidí se stává prach a roztoči nepříjemným alergenem. Prachové částice, které na sebe váží bakterie, exkrementy roztočů a plísně se pro řadu alergiků stávají při vdechnutí přímým dráždidlem. Prach a špína v čalounění a kobercích navíc snižují jejich atraktivitu a kazí celkový dojem z daného prostoru.